Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2020

Dagtochten 2020

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Annulering dagtochten

maandag 18 mei 2020, 14:55:00

In verband met de maatregelen die betrekking hebben op het coronavirus zijn alle dagtochten die gepubliceerd staan op deze site geannuleerd.

Overig nieuws

Krantartikel onze doelgroep reizigers

donderdag 15 februari 2018, 08:45:00
€ 525,00 p.p. *

5-daagse reis naar Marktheidenfeld gelegen aan de rivier de Main

Reizen / Meerdaagse reizen /
maandag 29 juli 2019 - vrijdag 02 augustus 2019
Direct reserveren

Maandag 29 juli t/m vrijdag 2 augustus 2019

5-daagse reis naar Marktheidenfeld in Duitsland

Ontdek deze prachtige schilderachtige stad in het hart van Main-Spessart!

De stad Marktheidenfeld verbindt de bossen van Spessart en het Frankische landschap. U ontdekt schilderachtige wijnbergen, in het landschap verscholen burchten, grotten, kastelen en middeleeuwse steden. In het noorden van Beieren ligt Frankenland, het is één van de aantrekkelijkste middelgebergte landschappen van Duitsland. Het natuurpark Spessart, gelegen in het hart van Duitsland, behoort tot het grootste bos en natuurgebied van Europa en strekt zich uit tussen de Main in Beieren en de Kinzing in Hessen. De zachte hellingen zijn voor een groot deel met eiken, beuken en naaldbomen begroeit en worden afgewisseld met groene dalen en wijngaarden. Kortom, een fantastische vakantiebestemming!

U verblijft in *** Hotel Zur Schönen Aussicht in het romantische stadje Marktheidenfeld, te midden van de prachtige wijngaarden en bossen van de regio Main-Spessart. Het hotel is centraal gelegen aan het begin van het historische stadscentrum, vanwaar u comfortabel kunt wandelen in de oude stad en langs de rivier de Main. De moderne, gezellig ingerichte kamers bieden u comfort en ontspanning. Het hotel is in bezit van een lift. De kamers zijn uitgerust zijn met alle benodigde faciliteiten, zoals douche, wc, telefoon en tv. Het hotel is staat bekend om zijn bekroonde keuken. Met zorg wordt er gewerkt met eigen producten en met producten uit de regio. U wordt ’s morgens al verwelkomd met een uitgebreid ontbijtbuffet met zelfgemaakte jam en vers fruit uit de boomgaard!

Een reisverslag van dag tot dag

Maandag 29 juli: Vanaf de instapadressen gaat de reis allereerst naar een gezellig restaurant, waar u geniet van de koffie met gebak. Daarna via de Duitse autobaan naar uw hotel, Zur Schönen Aussicht in Marktheidenfeld. Na de indeling van de kamers, heeft u nog tijd om even de stad te verkennen of een kleine wandeling te maken langs de rivier de Main. Voor de belangstellenden onder u, is er deze avond een stadswandeling.

Dinsdag 30 juli: Na een heerlijk ontbijtbuffet gaat de rit naar Miltenberg. Dit mooie stadje verdiend de naam “Parel aan de Main”, met de romantische pleintjes, het dominerende kasteel en het torentje voor de brug, is het een echte parel! Het ligt vlak aan de rivier de Main. Het heeft tevens een prachtig, historisch centrum met veel mooie vakwerkhuizen. Vanuit deze prachtige stad maakt u een boottocht over het mooiste gedeelte van de rivier de Main.

Daarna volgt er een rit door de Spessart naar Schloss Mespelbrunn. Weggestopt in een geheimzinnige Spessartvallei bezoekt u het ruim 600 jaar oude Wasserschloss Mespelbrunn. Vanwege de verborgen locatie heeft het kasteel alle oorlogen ongeschonden overleefd en is het in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. Op de terugrit naar het hotel is er nog een stop in de Sneeuwwitjesstad Lohr Am Main. Deze avond staat er weer een prima diner voor u klaar.

Woensdag 31 juli: Deze dag staat de stad Würzburg op het programma. ’s Ochtends gaat u via een mooie route naar het centrum van de stad. De stad waar de Romantische Strasse begint. De fraaie oude binnenstad met haar vele typische barokgebouwen werd in de tweede wereldoorlog grotendeels verwoest en is daarna uitstekend herbouwd. U kunt onder leiding van de gids meewandelen door het mooie centrum, of de stad op eigen gelegenheid verkennen, of u gaat heerlijk koffie drinken op één van de vele terrasjes. Deze middag is er een bezoek aan de Residenz, de middeleeuwse Vesting Mariënberg. Vanaf deze heuvel kijkt men over de rivier de Main naar het centrum van de stad. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan Hofgarten Vietshöchheim. De tuin van Veitshöchheim werd gecreëerd door de prinsbisschoppen van Würzburg en wordt nog steeds beschouwd als een van de mooiste in zijn soort in Duitsland.

Donderdag 1 augustus: Dit wordt een rustige dag. Na het ontbijtbuffet gaat de rit naar de stad Wertheim. Deze kleine stad licht op het punt waar de rivier de Tauber uitmondt in de rivier de Main. Het kleine romantische centrum nodigt uit voor een bezoek. Rijk versierde vakwerkhuizen, pleintjes en smalle stegen, met hoog daarboven één van de grootste steenburchten van Duitsland typeren het middeleeuwse stadsbeeld. Rond de middag bent u weer terug in uw hotel in Marktheidenfeld. Deze laatste avond in het hotel staat er een uitgebreid Fränkisches buffet voor u klaar.

Vrijdag 2 augustus: U vertrekt uit Hotel Zur Schönen Aussicht. Nadat u nog éénmaal geniet van het ontbijtbuffet gaan de koffers in de touringcar voor de reis naar huis. Op de terugweg wordt in een restaurant deze mooie reis afgesloten met een driegangendiner. In de namiddag arriveert u bij uw instap-uitstapadres.

Deze reis in inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar met ruime beenafstand

* Koffie of thee met gebak op de heenreis

* Uw verblijf in ***Hotel Zur Schönen Aussicht

* Bezoek stad Miltenberg

* Boottocht over de Main

* Tour Spessart met bezoek aan Wasserschloss Mespelbrunn

* Bezoek stad Würzburg met gids

* Residenz Vesting Mariënberg

* Hofgarten Vietschöchheim

* Bezoek stad Wertheim

* Drieganendiner in Nederland

* Exclusief:

* Lunches die niet vermeld staan in het reisverslag

* Uitgaven van persoonlijke aard

De prijs van deze reis is:

2-persoonskamer: € 525,00 p.p.
Toeslag 1-persoonskamer: € 105,00 p.p.

* Tip: Raadpleeg ook onze pagina 'Informatie' voor een goede voorbereiding van uw reis!
Reiscode M2-07-08-2019

Reserveren

Aantal personen
1 persoon 2 personen
Uw eigen gegevens
Persoonlijke gegevens
manvrouw
- -
Gegevens thuisblijver
Extra gegevens
Voorwaarden
Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden.
* verplichte velden

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.