Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2019

Dagtochten 2019

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Programma dagtochten uitgebreid!

dinsdag 12 februari 2019, 09:00:00

Wegens het blijvende succes van deelname aan de dagtochten, is het voorjaar-zomer-programma uitgebreid naar negen dagtochten!

Overig nieuws

Krantartikel onze doelgroep reizigers

donderdag 15 februari 2018, 08:45:00
€ 54,80 p.p. *

Oranjecollectie bekijken en een rondrit Hof van Twente

Dagtochten / Alle dagtrips / Nederland-dagtocht
woensdag 26 juni 2019
Direct reserveren

Woensdag 26 juni 2019

Oranjecollectie bekijken in het Nieuwe Haghuis

Een rondrit door Hof van Twente

Midden in de Achterhoek, in het prachtige coulisselandschap, ligt het kleinste stadje van Overijssel: Diepenheim. Het stadje is nationaal vermaard vanwege haar natuurschoon, een landelijke sfeer en historische buitenplaatsen. Het fraaie erf van het agrarische bedrijf Nieuwe Haghuis aan de Prinsendijk, met de monumentale boerderij uit 1912, vertoont de aanblik van een landgoed. Hier vindt u het Twents-Oranjemuseum van de gelijknamige stichting Nieuwe Haghuis en Twentse Gastvrijheid.

De Hof van Twente “Tijdloos mooi in alle seizoenen”, is op 1 januari 2001 ontstaan door samenvoeging van Ambt Delden, Stad Delden, Diepenheim, Goor en Markelo. Landschappelijk gezien is de Hof één van de best bewaard gebleven cultuurhistorische gebieden van Nederland. Want waar vind je zeven kastelen, zo compact bij elkaar? Vrijwel alles in de Hof staat er nog even fris bij als eeuwen geleden, toen het tot stand kwam. De inwoners hechten namelijk aan het behoud en doorgeven van alles wat waarde heeft. Er is veel dat beeldbepalend is in de Hof, zoals de historische watermolens, houtzaagmolens en korenmolens.

Vanaf de opstapadressen gaat de rit via een mooie route naar het Nieuwe Haghuis in Diepenheim. U wordt hartelijk ontvangen door de familie Veltman met koffie en heerlijk oranjegebak. Na de koffie hoort u alles over de grootste bordencollectie van Het Huis van Oranje in Nederland. Ze hebben er hier ruim 1000 verzameld. Een pronkstuk in het museum is de Koninklijk gedekte tafel. Tijdens de rondleiding wordt er uitgebreid bij stilgestaan.

.

De rondleiders zijn zeer enthousiast, met oog voor detail en allerlei leuke anekdotes. In het plaatsje Hengelvelde bij Hotel Restaurant Hof van Twente staat het diner voor u klaar met heerlijke verse producten. Na het diner is er een mooie rondrit met deskundige gids door het bijzondere gebied van de Hof van Twente. Rond 18.00 uur bent u terug bij uw instap-uitstapadres.

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar

* Entree Oranjemuseum-Nieuwe Haghuis

* Twee kopje koffie of thee met oranjegebak

* Driegangendiner in Hof van Twente

* Rondrit met gids

De prijs van deze dagtocht is: € 54,80 p.p.

Reiscode D7-06-2019

Reserveren

Aantal personen
1 persoon 2 personen
Uw eigen gegevens
Persoonlijke gegevens
manvrouw
Extra gegevens
Voorwaarden
Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden.
* verplichte velden

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.