Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2019

Dagtochten 2019

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Programma dagtochten uitgebreid!

dinsdag 12 februari 2019, 09:00:00

Wegens het blijvende succes van deelname aan de dagtochten, is het voorjaar-zomer-programma uitgebreid naar negen dagtochten!

Overig nieuws

Krantartikel onze doelgroep reizigers

donderdag 15 februari 2018, 08:45:00
€ 65,50 p.p. *

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en een Smokkel-Commiezenroute

Dagtochten / Alle dagtrips / Nederland-dagtocht
donderdag 09 mei 2019
Direct reserveren

Donderdag 9 mei 2019

Ontdek het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Spannende verhalen tijdens de Smokkel-Commiezenroute

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, tussen Hellendoorn en Holten, behoort tot één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. De heuvels bieden prachtige vergezichten over glooiende heidevelden en bossen. De Sallandse Heuvelrug is zeldzaam en uniek voor West- Europa, het heeft een bijzondere en unieke vegetatiestructuur waar vossenbessen (rode bosbessen) en jeneverbessen deel van uitmaken. Ook is het de korhoen, dat buiten de Sallandse Heuvelrug nergens meer in Nederland voorkomt, symbool van het gebied. Ze hebben voorkeur voor vochtige hoogvenen en heidevelden met enkele bomen. Een volwassen korhoen eet vooral plantaardig voedsel. Tot ver in de winter doen ze zich te goed aan de vossenbessen.

Het Duitse dorpje Oldenkott ligt maar 50 meter over de grens. De prachtige omgeving ziet er uit als een heel rustig gebied. Toch was het in de vorige eeuw een echt smokkelbolwerk. Er waren grote prijsverschillen tussen Nederland en Duitsland. De bewoners van de grensstreek bedachten allerlei manieren om hun waren over de grens te smokkelen om zo wat extra geld te verdienen. Ze kenden speciale smokkelpaadjes en wisten precies door welke weilanden en langs welk watertje de kronkelende grens met Duitsland liep. Als je werd betrapt, kreeg je een hoge geldboete of moest je tijden vast zitten. De Duitse en Nederlandse douaniers werden commiezen genoemd. Ze hielden de smokkelaars goed in de gaten. Toch waren de smokkelaars hen vaak te slim af.

Vanaf de opstapadressen gaat de rit naar Dalfsen. In een gezellig restaurant staat de koffie met gebak klaar. Aansluitend gaat de rit over de Sallandse Heuvelrug. U ziet de Lemelerberg, Noestelerberg en de Holterberg. In het Duitse plaatsje Oldenkott staat, bij het mooi gelegen gelijknamige restaurant Oldenkott Castro, voor u de koffietafel klaar.

Deze middag maakt u een Smokkel-en Commiezenroute met een deskundige gids. In Terwolde sluit u deze bijzondere dag af met een heerlijk pannetjesdiner. Rond 20.00 uur bent u terug bij uw instap-uitstapadres.

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in een luxe tourincar

* Twee kopjes koffie of thee met gebak

* Lunch-koffietafel met een warm gerecht

* Gids met de Smokkel-en Commiezenroute

* Pannetjesdiner met ijsnagerecht

De prijs van deze dagtocht is: € 65,50 p.p.

Reiscode D3-05-2019

Reserveren

Aantal personen
1 persoon 2 personen
Uw eigen gegevens
Persoonlijke gegevens
manvrouw
Extra gegevens
Voorwaarden
Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden.
* verplichte velden

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.