Sfeervolle geheel verzorgde
kwaliteitsreizen voor plussers!

Reizen 2019

Dagtochten 2019

Vertrekpunt dagtochten, Midden-Nederland. Bekijk alle vertrekpunten.

Laatste nieuws

Programma dagtochten uitgebreid!

dinsdag 12 februari 2019, 09:00:00

Wegens het blijvende succes van deelname aan de dagtochten, is het voorjaar-zomer-programma uitgebreid naar negen dagtochten!

Overig nieuws

Krantartikel onze doelgroep reizigers

donderdag 15 februari 2018, 08:45:00
€ 58,55 p.p. *

De wereld van Jopie Huisman en een rondrit Zuidwesthoek-Gaasterland

Dagtochten / Alle dagtrips / Nederland-dagtocht
vrijdag 14 juni 2019
Direct reserveren

Vrijdag 14 juni 2019

Beleef de wereld van Jopie Huisman

Rondrit door Zuidwesthoek en Gaasterland

Het museum Jopie Huisman in Workum is gewijd aan het werk en leven van deze Friese meester-schilder. Zelfs na het overlijden van de schilder in 2000, dankt het museum nog altijd de enorme belangstelling van de filosofie die Jopie uitdroeg; de liefde voor de natuur en de waarde en warmte van de menselijke maat. Op aanraden van zijn broer Lieuwe begint Jopie Huisman in 1959 met een handkar en een transportfiets een handel in lompen en metalen. Maar in 1963 begint hij weer te schilderen. In dat jaar exposeert hij ook zijn eerste schilderijen. Na diefstal van zijn werk uit een expositie in Nuenen wil hij zijn werk niet meer laten rondreizen. In 1973 vond hij tussen de rommel een oude broek. Een afgetobde, vele keren verstelde, smerige melkersbroek. Hij heeft hem meegenomen en geschilderd. Daarna volgde nog vele realistische werken. Kortom, Jopie Huisman voert u mee in zijn wereld en maakt u deelgenoot zijn passies!

Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Deze streek is totaal anders dan het overwegend vlakke weidekarakter van Friesland, juist glooiend en bosrijk. Zuidwest Fryslân is één van de twintig Nationale Landschappen die ons land kent. Het rijk heeft deze gebieden de status van Nationaal Landschap gegeven, omdat hier een unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie te vinden is.

. It Pottebakkershûs

Vanaf de opstapadressen gaat de rit naar de Zuidwesthoek van Friesland en het glooiende Gaasterland. Bij restaurant “It Pottebakkershûs” in Workum gaat u koffie drinken met daarbij heerlijk suikerbrood. Dit gezellige restaurant is uitgerust met veel keramiek.

Op korte loopafstand bezoekt u het museum van Jopie Huisman. Iedere bezoeker krijgt een klein apparaatje mee, u hoort dan bij elk schilderij Jopie erover vertellen. Het ene verhaal is nog leuker dan het andere. Voor het dinerbuffet gaat de rit naar het mooi gelegen Hotel Gaasterland aan de rand van het eeuwenoude Rijsterbos.

Deze middag maakt u een mooie rondrit met deskundige gids door het glooiende Gaasterland en over de dijken langs het IJsselmeer. Als u terug komt van de rit, heeft u bij Hotel Gaasterland de gelegenheid om iets te drinken. Daarna gaat de rit terug en rond 18.30 uur bent u terug bij uw instap-uitstapadres.

Deze dagtocht is inclusief:

* Vervoer in een luxe touringcar

* Twee kopjes koffie of thee met suikerbrood

* Entree Jopie Huisman Museum

* Driegangendinerbuffet

* Rondrit Zuidwesthoek-Gaasterland

De prijs van deze dagtocht is: € 58,55 p.p.

Reiscode D6-06-2019

Reserveren

Aantal personen
1 persoon 2 personen
Uw eigen gegevens
Persoonlijke gegevens
manvrouw
Extra gegevens
Voorwaarden
Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden.
* verplichte velden

* Prijzen van meerdaagse reizen zijn exclusief toeslagen, meerprijs kamer en-/ of hut en reis- en/of annuleringsverzekering.
* Prijzen van dagtochten zijn exclusief toeslagen en zijn exclusief reis- en annuleringsverzekering.